illusztráció

Új óvoda épül Békésen

Új óvoda épül Békésen

Várhatóan jövő szeptemberre készül el az új óvoda Békésen, amelyet csaknem 515 millió forintból építenek az országos óvodaprogramjának részeként; az intézményt a református egyház működteti majd. Erről tájékoztatta a békési önkormányzat hétfőn a médiát.

Azt írták, a Békési Református Egyházközség a programban 412 millió forint támogatást nyert el, a hiányzó összeget saját forrásból egészítik ki.

A 878 négyzetméteres épületben négy csoportszobát alakítanak ki; az alapokat már elkezdték lefektetni.

A Magyarországi Református Egyház óvodaprogramja országosan 66 óvodát érint, közülük 49 helyen épül új. A program révén 3048 új óvodai férőhely jön létre, így a református óvodai férőhelyek száma több mint 40 százalékkal emelkedik – idézi a közlemény Dankó Béla (Fidesz) országgyűlési képviselőt. A fejlesztésekhez kapcsolódóan 354 új munkahelyet teremtenek, ebből óvodapedagógus munkakörben mintegy 150-200 szakember számára biztosít munkalehetőséget az egyház. A kormány óvodák építésére és a meglévők felújítására 35 milliárd forint forrást biztosít.

Békésen a rendszerváltás után indulhatott meg a református oktatás, kezdetben iskolai szinten, 2011 óta a reformátusok óvodát is fenntartanak.

Kapcsolódó cikkek