Örülhetnek az óvodások

Örülhetnek az óvodások

Három mosolygós kicsi lány

Az évi csaknem kétszázmillió forintból gazdálkodó falu büdzséje mintegy harmadát, hatvankétmillió forintot fordított a beruházásra. Kammerhofer Lívia (független) , Bezenye alpolgármestere az eseményen arról beszélt: a bezenyei iskola és óvoda rendkívül fontos szerepet játszik abban, hogy a gyerekek kötődjenek a faluhoz, megtanulják horvát őseik nyelvét, és ápolják a bezenyei hagyományokat. 

Bezenye helynévtáblája

“A közösségi szellem az, ami élettel tölti meg a települést” – tette hozzá az alpolgármester. Az épület tetőszerkezetét két éve nyilvánították életveszélyesnek, azóta az önkormányzat több pályázaton is megpróbált forrást szerezni a renoválásra. Nem jártak sikerrel, ezért az a döntés született, hogy az önkormányzat állja a számlát. A kényszerű kiköltözés két évében a kiscsoportot az egykori körzeti orvosi szolgálati lakásban, a nagyobbakat pedig a község művelődési házában helyezték el. 

Kammerhofer Róbert, Bezenye független polgármestere korábban azt közölte, hogy az óvoda felújításának költségeit fele részben a tavalyi, fele részben az idei büdzséből állták. Megemlítette: a település határába tervezett szórakoztató és kaszinóközpont telekadója körülbelül évi hatvanmillió forinttal növeli Bezenye bevételeit.

Kapcsolódó cikkek