Ez a téma december 3-án Gyurcsány Ferenc pártjában

Ez a téma december 3-án Gyurcsány Ferenc pártjában

Vissza kell venni a "fideszes milliárdosoktól" a várhatóan nem beérkező uniós támogatások magyar kormány részéről kifizetett előlegeit. Ezt mondta Rónai Sándor, a párt EP-képviselője szombaton a Demokratikus Koalíció (DK) Facebook-oldalán közzétett videójában.
Az ellenzéki politikus közölte, az Európai Bizottság a napokban tette közzé azt a javaslatát, hogy a Magyarországnak járó több ezer milliárd forintos uniós támogatás kifizetését függesszék fel az Orbán-kormányok tizenkét éves “lopása” miatt.

Rónai Sándor elmondása szerint az EU részéről finanszírozott projektekhez szükséges forrásokat a magyar kormány meg szokta előlegezni a magyar adófizetők pénzéből, hogy majd utólag, a beérkező uniós pénzekből pótolja ki ezeket az állami költségvetésben.

“Vagyis, ha nem érkeznek meg az uniós támogatások, akkor a Mészáros Lőrincnek és a többi fideszes milliárdosnak már kiutalt pénzekkel együtt az uniós pénzek duplán hiányoznak majd a magyar emberek zsebéből”

– mutatott rá.

A Demokratikus Koalíció szerint azonnal vissza kell venni a magyar emberek zsebéből kifizetett uniós támogatási előlegeket.

“Ezt a pénzt a magyar kis- és középvállalkozások rezsitámogatására kell fordítani, mert a rezsiválság miatt tönkremehetnek, és így rengetegen veszíthetik el a munkájukat”

– mondta Rónai Sándor.

Kapcsolódó cikkek