a koronavírus, forrás: pixabay.com

Koronavírus: egymillió kínai vakcina érkezik

Koronavírus: egymillió kínai vakcina érkezik

Az egyoltásos nyugati koronavírus-vakcina kiesése miatt az április végéig esedékes 400 000 kínai oltóanyag helyett egymillió érkezik Magyarországra. Ezt jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter szombaton a közösségi oldalára feltöltött videóban.

Szijjártó Péter elmondta, a vírust akkor lehet legyőzni, hogy ha minél előbb be tudják oltani a magyar embereket, ehhez pedig oltóanyagra van szükség, mégpedig sokra.

“Sajnos az elmúlt időszakban azt láttuk, hogy a Brüsszel által intézett beszerzés akadozik, rendszerint előfordul, hogy az előzetesen ígértnél, leszerződöttnél, vártnál kevesebb vakcina jön, vagy komplett szállítmányok esnek ki. Így van ez most körülbelül félmillió nyugati vakcinával is”

– mutatott rá a miniszter, majd hozzátette, ezért a kormány tárgyalásokat folytatott a kínai partnereivel arról, hogy a májusra esedékes vakcinaszállítmányok egy részét hozzák előre áprilisra.

Így az áprilisra esedékes 400 000 oltóanyagon felül a kínai partnerek a májusi szállításból 600 000 oltóanyagot előrehoznak.

“Ez azt jelenti, hogy az április végéig esedékes 400 000 helyett egymillió kínai vakcina érkezik két részletben”

– jelezte Szijjártó Péter, hozzáfűzve, ezáltal ellensúlyozni tudják a kieső nyugati szállítmányt.

Kapcsolódó cikkek