Jobbik, LMP: csökkenteni kell az alapvető élelmiszerek áfáját

Jobbik, LMP: csökkenteni kell az alapvető élelmiszerek áfáját

A két párt vezető politikusai, Csárdi Antal és Z. Kárpát Dániel hétfőn a budapesti Nagy Vásárcsarnok előtt tartott sajtótájékoztatójukon arról beszéltek: legalább a zöldség-gyümölcs árát csökkenteni kellene az adókönnyítéssel.

Csárdi Antal, az LMP frakcióvezető-helyettese szerint a karácsonyi nagybevásárlás fájóan mutat rá, hogy az élelmiszerek ára az általános inflációnál lényegesen jobban “szabadult el”, a margarin több mint 50 százalékkal drágult, az étolaj pedig 26 százalékkal.

Szerinte sok család még ilyenkor sem engedheti meg magának a jó minőségű élelmiszert, csak azért, mert a kormány szerint “világbajnok mértékű áfával kell növelni az árakat”.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke az online is követhető sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, Európa “legkegyetlenebb kormányának” csökkentenie kellene az élelmiszeráfát, és gondoskodnia arról, hogy az intézkedés az árak mérséklődését is eredményezze.

“A szegények adójának nevezte az áruforgalmi terhet, amelyből a kormánynak mérhetetlen bevétele származik, mégsem segíti ki a legalacsonyabb jövedelműeket”

– mondta, majd kijelentette, az ellenzéki összefogás felkészült arra, hogy jövőre, egy kormányváltás esetén ezt megtegye.

Kapcsolódó cikkek