készítette: Lehet Más a Politika

LMP: Szolnok is utasítsa el az akkumulátorgyarmatosítást

LMP: Szolnok is utasítsa el az akkumulátorgyarmatosítást

Ezzel foglalkoznak most a zöldek.

“Az elmúlt hónapokban megszoktuk, hogy amerre Szijjártó Péter külügyminiszter éppen jár, ott egy új akkumulátorgyárat jelent be. Legutóbb Szolnokon nyilatkozott arról, hogy hamarosan bejelentést fognak tenni Szalay Ferenc polgármesterrel egy új nagyberuházásról, amely Szolnokra érkezik és a “modern iparhoz, a jövő évszázadához tartozik”. A miniszter szavaiból és sajnálatos tapasztalatainkból arra lehet következtetni, hogy a kormány Szolnokra is akkugyárat akar telepíteni.

Az LMP-Magyarország Zöld pártja és annak megyei szervezete szerint ennek a tervnek elejét kell venni, és még ebben a szakaszban nemet kell mondani az esetleges akkugyár-beruházásra.

Éppen ezért elvárjuk a szolnoki polgármestertől és a közgyűléstől, hogy a lehető legrövidebb időn belül fogadjanak el olyan közgyűlési határozatot, amelyet többek között pl. Szombathely megyei jogú város közgyűlése is megszavazott: mondjanak nemet arra, hogy Szolnokon vagy a környékén mérgező, a vízkészleteinket és termőföldjeinket súlyosan tönkretevő akkugyár beruházást valósítsanak meg” – írták.

Kapcsolódó cikkek