készítette: Lehet Más a Politika

Elfogadhatatlannak tartják ezt a zöldek

Elfogadhatatlannak tartják ezt a zöldek

Lantos Csaba keddi gazdasági bizottsági meghallgatásán elmondta, hogy hiába vezetnek be új szélenergia szabályozást, 2029-ig nem fognak új szélerőművek épülni. Az LMP - Magyarország Zöld Pártja szerint a kormány döntése elfogadhatatlan.

“A szélenergia az egyik legolcsóbb és legzöldebb energiaforrás: a klímaválság és az energiafüggőségünk csökkentése miatt is az ország alapvető érdeke, hogy gyorsan bővüljön a szélenergia-kapacitás. Gulyás Gergely is elismerte, hogy hazánkat azért is sújtotta ilyen drámai mértékben az infláció, mert óriási az energiakitettségünk.

Ennek ellenére a kormány nem értette meg a logikus és fenntarthatósági szempontból egyetlen helyes lépést, a megújuló energiaforrásokra történő gyors átállást, miközben az akkumulátor-gyarmatosítás hatására hazánk energiafogyasztása drasztikusan növekedik majd az elkövetkező években.

Az is érthetetlen, hogy Lantos Csaba szerint az ország mindössze 11%-a alkalmas a szélenergia hasznosítására, miközben a szélviszonyok Magyarország 90%-án megfelelőek a szélerőművek számára. Lantos Csaba bebizonyította, hogy alkalmatlan pozíciójára: az LMP azonnali lemondását követeli, és egyidőben egy valódi fenntarthatósági csúcsminisztérium felállítását, mely hazánk valódi szuverenitását, az energiafüggetlenséget tudja majd szolgálni” – írták az LMP közleményében.

Kapcsolódó cikkek