készítette: Lehet Más a Politika

LMP: legyen vita a főpolgármester-jelöltek között

LMP: legyen vita a főpolgármester-jelöltek között

A zöldek felszólítják Karácsony Gergely főpolgármestert és Szentkirályi Alexandra, fideszes főpolgármester-jelöltet, hogy vállalják a vitát Vitézy Dáviddal, a zöld párt aspiránsával. Erről beszélt a párt fakcióvezető-helyettese szombati sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Kanász-Nagy Máté szerint a Karácsony Gergely vezette, “magát köztársaságpártinak nevező balliberális ellenzéki oldal” és a fideszes politikai tömb harca a “szellemi polgárháború mocsarába” zülleszti Budapestet, ezen “iszapbirkózás” miatt pedig a főváros sok lehetőséget szalaszt el. Úgy tűnik, hogy az önkormányzat a Fidesszel folytatott szellemi polgárháború a szításával van elfoglalva, ahelyett, hogy a főváros ügyeivel foglalkozna, problémákat oldana meg, megoldásokat keresne és fejlesztene – vélekedett.

Egy, az LMP jelöltjével, Vitézy Dáviddal folytatott vita lehetőséget adna Karácsony Gergely és Szentkirályi Alexandra számon kérésére is.

A főpolgármestertől megkérdeznék, miért csak most jelentette be a pesti fonódó villamost, miért akarja eladni Kelenföld mellett a kollégium épületét, miért nem derítették fel a metrófejlesztésekkel kapcsolatos visszásságokat, s hogy miért “tették tele volt pártpolitikusokkal a fővárosi cégek felügyelőbizottságait, igazgatótanácsait” – sorolta Kanász-Nagy Máté, majd hozzátette, hogy Szentkirályi Alexandrát arról kérdeznék, hogy a kormány miért vonja el a fővárostól a forrásokat, s a fejlesztések közül miért csak a “maxi Dubajhoz hasonló” luxusbefektetések számára biztosít pénzt.

“A budapestiek megérdemlik, hogy a jelöltek nyilvánosságra hozzák elképzeléseiket, ezeket pedig a nyilvános térben vitassák meg egymással”

– mutatott rá.

Az LMP ezért felszólítja Karácsony Gergely és Szentkirályi Alexandrát, hogy “ne féljenek, ne lapítsanak, ne meneküljenek”, hanem “álljanak ki és vitázzanak Vitézy Dáviddal” – húzta alá a politikus.

Kapcsolódó cikkek