Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselõje, a párt árnyék-miniszterelnöke beszédet mond az árnyékkormánya tagjainak bemutatásán a budapesti Off Kultúrszövõgyár Rendezvényközpontban tartott sajtótájékoztatón 2022. szeptember 19-én, fotó: Kovács Anikó/MTI

Dobrev Klára: Európában Magyarországon költik a legkevesebbet a nyugdíjakra

Dobrev Klára: Európában Magyarországon költik a legkevesebbet a nyugdíjakra

Erről beszélt a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője szombati online sajtótájékoztatóján.

Dobrev Klára arra a kormányzati bejelentésre reagálva, hogy az idén nem lesz nyugdíjprémium, azt mondta: az a kormány, amely “rokonokból és barátokból csinál milliárdosokat”, amely telekommunikációs céget, repteret, és nemzetközi televíziót vesz magának százmilliárdokért, “kifordítja zsebeit és széttárja a karját” amikor szüleinkről és nagyszüleinkről van szó.

Orbán Viktor miniszterelnök szerint rendben van, hogy az idősek semmilyen segítséget nem kapnak “az Európa-rekorder magyar drágulás éve” után.

A magyar nyugdíjasok azonban nem azért dolgozták és adózták végig az életüket ebben az országban, hogy most azt mondják nekik: rájuk nem jut, ők nem fontosak – fogalmazott az ellenzéki politikus. Dobrev Klára szerint “ha nem állítjuk meg Orbánt”, akkor tovább fog haladni a megszorítások útján, és velünk marad a drágulás, az elértéktelenedő nyugdíjak, bérek, valamint a “szétrohadó állami szolgáltatások”.

“Ezért ha június 9-én Orbán veszít, a DK ki fogja harcolni, hogy előrehozott választás legyen Magyarországon”

– jelentette ki.

Kapcsolódó cikkek