Dobrev Klára

Dobrev Klára: a DK online konzultációt indít a nyugdíjasok helyzetéről

Dobrev Klára: a DK online konzultációt indít a nyugdíjasok helyzetéről

Az Európai Parlamenti választás kampányában vállaltam, hogy mindent el fogok követni az európai minimálnyugdíj bevezetéséért.

“Ma már nem csak én, hanem az Európai Unió is ezen dolgozik, ennek első lépéseként az Európai Bizottság konzultációt indított az európai nyugdíjasok megélhetéséről és a nyugdíjakról.

Hiszek abban, hogy egy jó kormány előbb kérdez, meghallgat és egyeztet, szakmával és érintettekkel, és ezek után hoz döntést a közös ügyeinkben. A 2022 utáni kormány vissza fog térni ehhez az európai, demokratikus és tisztességes gyakorlathoz.

A Demokratikus Koalíció ezért az Európai Bizottság példáját követve online konzultációt indít a nyugdíjakról. Hiszek abban, hogy minden végigdolgozott élet után jár a tisztességes időskor, európai polgárok lévén nekünk, magyaroknak is. Arra kérünk mindenkit, hogy pártszimpátiától függetlenül töltse ki a DK kérdőívét a nyugdíjakról, hiszen ez közös ügyünk, mindannyiunkra tartozik. 2022 után meg fogjuk becsülni a végigdolgozott életeket és vissza fogjuk hozni a baloldali kormányok igazságos nyugdíjszámítási módszerét, a Fidesz részéről eltörölt svájci indexálást. Ehhez azonban az is kell, hogy mindebben egyet is értsünk, hiszen a jó kormányzás alapja, hogy közösen hozzuk meg a fontos döntéseinket” – írta a DK EP-képviselője.

Kapcsolódó cikkek