Dobrev Klára

Antikorrupciós ügyészséget ígér a DK

Antikorrupciós ügyészséget ígér a DK

Dobrev Klára EP-képviselő, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje azt ígéri, hogy ha ő alakíthat kormányt jövőre, akkor azonnal felállítják az antikorrupciós ügyészséget, és létrehoznak egy a korrupció felderítésével foglalkozó, önálló rendőri egységet.

Dobrev Klára hétfői, online sajtótájékoztatóján az egyik hírportál cikkére hivatkozva arról beszélt, hogy Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület fideszes polgármestere megduplázta a földterületeit a Bakonyban.

“A vagyonnyilatkozatai alapján azonban az látszik, hogy erre nem volt pénze”

– tette hozzá.

Az ellenzéki politikus kijelentette, mára ez egy mindennapos történet lett, a fideszes politikusok úgy gazdagodnak, úgy

“halmozzák a kastélyokat, földeket, ingatlanokat és minden mást, hogy közben mindezt nem tudják igazolni a vagyonnyilatkozatukkal”

Közölte, ha ő alakíthat kormányt 2022-ben, az igazolatlanul gazdagodó politikusok ellen vagyonosodási vizsgálatok tucatjai indulnak majd. Amennyiben egy politikus nem tudja igazolni, hogy miből gazdagodott, akkor az a vagyon igazolatlannak minősül, amit a bírósági eljárás végéig zárolni kell – mondta Dobrev Klára, aki szerint nem véletlen, hogy a Fidesz az évek során “súlytalanná (.) és komolyan vehetetlenné tette a vagyonnyilatkozat-tételi eljárást, sőt “meg is nehezítette”, hogy politikusok ellen vagyonosodási vizsgálatok induljanak.

Kapcsolódó cikkek