Dobrev Klára

Dobrev Klára: az Európai Egyesült Államokban legyen európai minimálbér

Dobrev Klára: az Európai Egyesült Államokban legyen európai minimálbér

Európai minimálbér bevezetését szorgalmazza a Demokratikus Koalíció (DK).

Európai parlamenti (EP-) választási listavezetőjük, Dobrev Klára keddi budapesti sajtótájékoztatóján a Policy Agenda elemzőcég felmérésére hívta fel a figyelmet, amelynek eredménye szerint a magyar munkavállalók harmada, mintegy másfél millió ember még a minimálbér összegét sem keresi meg havonta. Mi, magyarok azok között vagyunk, akik a legtöbbi időt töltik a munkahelyükön Európában, mégis itt az egyik legmagasabb a dolgozói szegénység aránya – mutatott rá. Szerinte ha semmi sem változik, még többen hagyják majd el az országot.

“Az Európai Egyesült Államokban legyen európai minimálbér”

– hangoztatta pártja programpontját Dobrev Klára, hozzátéve: van megoldás arra, hogy a magyarok is kereshessenek annyit, amennyi a tisztességes élethez szükséges.

Jelezte, a javaslat számos szövetségesük programjában is szerepel,

és általában az átlagbér 60-70 százalékában határoznák meg az európai minimálbér mértékét.

Az ellenzéki politikus kérdést kapott arról, hogy még mindig nincs elfogadott költségvetése a főváros XV. kerületének. Dobrev Klára hazugságnak nevezte fideszes politikusok állítását, miszerint a kerületből a DK-nak folyatnák ki a forrásokat. Szerinte a Fidesz azért nem támogatja a kerület költségvetését,

“mert bosszút akar állni, de ezt nem fogjuk hagyni”.

Hozzátette: annak, hogy a fideszesek nem támogatják a kerületi költségvetés elfogadását, az is a következménye, hogy például a bölcsődei dolgozók nem kapták meg a visszamenőleges béremelésüket.

Kapcsolódó cikkek