Dobrev Klára

Megint megszólalt Dobrev Klára

Megint megszólalt Dobrev Klára

Azt mondta, fel fogják szabadítani az államot a "fideszes pártkatonák" uralma alól, persze abban az esetben, ha megnyerik a választást.

Dobrev Klára a mai napon a közigazgatásban dolgozók érdekszervezeteivel egyeztetett Gy. Németh Erzsébettel, a DK humán területekért felelős főpolgármester-helyettesével. A tárgyaláson szó esett a közigazgatás és az igazságszolgáltatás politikai megszállásáról, a méltatlanul alacsony bérekről, a kormánnyal való párbeszéd és egyeztetés hiányáról, a sztrájkot ellehetetlenítő sztrájktörvényről, a hiányzó életpályamodellekről, és arról, hogy 2022 után milyen kormányzati döntésekre lesz szükség.

Az egyeztetésen elmondta, kormányzásra készül, ehhez pedig alapvető változásokra lesz szükség a közigazgatásban:

“- Fel fogjuk szabadítani az államot a fideszes pártkatonák uralma alól, hogy végre ne a lojalitás, hanem a szakmai rátermettség döntse el, ki mi lehet az államigazgatásban.
– Intézményről intézményre fogjuk felállítani azokat a kádereket, akik ma nem a magyar emberek, hanem Orbán Viktor érdekeit képviselik.
– Változást kell elérnünk abban, hogy ma az állam a legrosszabb munkáltató. Példát kell mutatnunk, hogy hogyan képzeljük el az ország működését. Kiszámítható és igazságos bérezéssel, a diplomás bárminimum emelésével, a sztrájktörvény helyreállításával, a rugalmas nyugdíjba vonulás lehetőségével, és az ágazati kollektív szerződések rendszerének kiépítésével fogjuk ezt elérni”

– fogalmazott a DK miniszterelnök-jelöltje.

Kapcsolódó cikkek