Dobrev Klára

Dobrev Klára: az unió vezetői vizsgálják ki a Pegasus kémszoftver használatát

Dobrev Klára: az unió vezetői vizsgálják ki a Pegasus kémszoftver használatát

A Demokratikus Koalíció (DK) arra kéri az Európai Unió vezetőit, hogy vizsgálják ki, az elmúlt években kik, milyen céllal és kiket érintően használták a Pegasus kémszoftvert. Erről beszélt az ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje kedden, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus kifejtette, levélben fordult az Európai Tanács, az Európai Bizottság és az Európai Parlament elnökéhez, és azt is kérte tőlük, hogy szigorúan számoltassák el a magyar kormányt saját állampolgárai megfigyeléséről a kabinet elleni jogállamisági eljárás keretében.

“Példátlan, hogy Európa szívében van egy kormány, amely a saját állampolgárait, újságírókat, politikusokat, ügyvédeket törvénytelenül megfigyeli”

– mondta a politikus.

Úgy fogalmazott, az elmúlt napokban kirobbant Pegasus-botrány rávilágít arra, hogy Orbán Viktor már rég nem demokrata, rég nem európai és az országot is megpróbálja diktatúrákban látott módszerekkel vezetni. Kiemelte, miniszterelnök-jelöltként feladatának érzi, hogy megvédje a magyar embereket a “zsarnoki Orbán-diktatúrától”.

Kapcsolódó cikkek