Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselõje, a párt árnyék-miniszterelnöke beszédet mond az árnyékkormánya tagjainak bemutatásán a budapesti Off Kultúrszövõgyár Rendezvényközpontban tartott sajtótájékoztatón 2022. szeptember 19-én, fotó: Kovács Anikó/MTI

Dobrev Klára: megkezdődött az ajánlásgyűjtés a DK, az MSZP és a Párbeszéd közös listájára

Dobrev Klára: megkezdődött az ajánlásgyűjtés a DK, az MSZP és a Párbeszéd közös listájára

Ezt jelentette be a három ellenzéki párt EP-listavezetője szombaton budapesti sajtótájékoztatóján.

Dobrev Klára a pártja Facebook-oldalán közvetített tájékoztatóján arra kért mindenkit, hogy támogassa az

“ellenzék legerősebb szövetségét, a kormányváltás legelkötelezettebb híveit: a DK, az MSZP és a Párbeszéd közös szövetségét”.

Hangsúlyozta, hogy kemény hetek állnak mögöttük, és felkészültek erre a küzdelemre, mert az országnak nincs ideje tovább várni:

“minden egyes nappal, minden egyes héttel, minden egyes hónappal, amíg Orbán rendszere uralkodik felettünk, egyre nehezebb és nehezebb az emberek élete”.

Hozzátette, hogy június 9-én az állampolgároknak lehetőségük lesz arra, hogy megmutassák, nem kérnek ebből a kormányból, a kormány egészség- és nyugdíjpolitikájából, az alacsony fizetések politikájából, a szociális szféra szétveréséből, “és nem kérnek ebből az erkölcstelen, pedofilokat mentegető úri osztályból”. A DK árnyék-miniszterelnöke úgy fogalmazott, a három párt arra szövetkezett, hogy lebontják Orbán Viktor rendszerét, és három fontos feladat áll előttük rövid távon: meg kell tartaniuk azokat a városokat és fővárosi kerületeket, amelyeket öt évvel ezelőtt visszaszereztek a Fidesztől; újabb kerületeket, városokat kell megnyerniük a “szabad városok szövetségének”; az EP-választáson pedig kisebbségbe kell szorítaniuk a Fideszt.

Kapcsolódó cikkek