LMP: a kormány csak az autósokat támogatja

LMP: a kormány csak az autósokat támogatja

A Lehet Más a Politika szerint a kormány a "nehéz időkben" csak az autósokat támogatja, a környezetbarát közösségi közlekedést használókat nem.

Bakos Bernadett, a párt országgyűlési képviselője pénteki sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy Vitézy Dávid, a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) közlekedésért felelős államtitkára egy interjúban a hatósági áras benzinnel indokolta, hogy miért nincs szükség a klímabérlet bevezetésére.

Az ellenzéki politikus úgy értékelt, ezzel a kormány azt üzeni, hogy a válság idején csak az autósokat támogatja, Vitézy Dávid pedig nem érti a klímabérlet célját.

Az ötezer forintos bérlet ösztönzi a közösségi közlekedés használatát, amelynek sokkal kevesebb az energiafelhasználása, mint az autózásé, emellett a várható üzemanyaghiány esetén is jó megoldás – érvelt, hozzátéve, a klímabérlet Magyarország energiafüggetlenedését is segítené Oroszországtól.

Bakos Bernadett megjegyezte, a benzinárstop ellenére is vannak Magyarországon olyan emberek, akiknek teher az üzemanyagvásárlás, illetve akik eleve nem járnak autóval, őket is támogatná a kormány az olcsó bérlettel.

Az ellenzéki politikus mindenkit arra kért, hogy írja alá pártja klímabérlet bevezetését szorgalmazó petícióját a klimaberlet.hu oldalon.

Kapcsolódó cikkek