LMP: a lakóházak szigetelése lenne a valódi rezsicsökkentés

LMP: a lakóházak szigetelése lenne a valódi rezsicsökkentés

A fokozott fakivágás helyett a magyarországi lakóingatlanok szigetelése lenne az igazi megoldás az energia- és klímaválságra. Ezt közölte szombati budapesti sajtótájékoztatóján a Lehet Más a Politika társelnöke.

Kanász-Nagy Máté elmondta, egy napokban megjelent kormányrendelet arra utal, hogy a kormány “erdőirtásba, erdőpusztításba” akar kezdeni, így tervezi megoldani az energiaválságot. Pedig számos olyan megoldás létezik, amelyekkel szembe lehet szállni az energia- és klímaválsággal, ilyen például a lakóházak szigetelése .

“Ez jelentené a valódi rezsicsökkentést, hiszen végre nem orosz gázzal fűtenénk a magyar utcákat”

– hangsúlyozta az ellenzéki képviselő, hozzátéve: a szigetelési program több tízezer munkahely létrehozásához is hozzájárulna.

Elmondta, az LMP programja azzal számol, hogy ebben a parlamenti ciklusban 650 000 lakóingatlan szigetelését lehetne megoldani, ezzel 420 000 tonna szén-dioxid kibocsátását lehetne megelőzni, ami 2 milliárd köbméter földgáz megspórolását jelentené a következő években.

Kanász-Nagy Máté felhívta a figyelmet arra is, hogy szeptember végén időközi önkormányzati választást tartanak Újpesten. A hat ellenzéki párt támogatását élvető jelölt, Maholányi Zsolt szombaton kezdi az ajánlások gyűjtését.

Kapcsolódó cikkek