A liberálisok szerint erről szól az Orbán-kormány kultúrharca

A liberálisok szerint erről szól az Orbán-kormány kultúrharca

A Magyar Liberális Párt (MLP) képviselői gyűlöletkeltést, a bezárkózást és a kirekesztést látnak.

“A Liberálisok szerint ez súlyos károkat okoz hazánknak és a magyar kultúrának. A Fidesz az elmúlt két ciklusban a kulturális élet politikai megszállására törekedett. Az oktatás és a kultúra területén is aszerint támogatta vagy gáncsolta el az embereket, az alkotó műhelyeket és intézményeket, hogy mennyire voltak lojálisak a hatalomhoz és hűek a Fidesz megosztásra építő politikájához. A Fidesz a magyar kultúra védelmére hivatkozva ellenszenvet és félelmet kelt az idegenekkel szemben, és Európa ellen hangolja a társadalmat.

A Fideszhez hű kultúrkatonák számára korlátlan mennyiségben állnak rendelkezésre az állami források, miközben a független és kritikus alkotókat tiltólistára teszik és anyagilag ellehetetlenítik.

A Nemzeti Színház volt igazgatójának előadásait sorra visszamondják a fideszes polgármesterek, a migránsozáson gúnyolódó zenészt pedig egyik napról a másikra leradírozzák a játszási listákról. Legjobb színházi rendezőink sorra nyugatra emigrálnak, Budapest világhírű komolyzenei zenekarának támogatását pedig drasztikusan megcsonkítják. A Liberálisok a Magyar Kultúra Napján a békés, szabad, nyitott és európai magyar kultúra védelmére hívják az embereket” – fogalmaztak közleményükben.

Kiadó: Magyar Liberális Párt

Kapcsolódó cikkek