A nagyobbik kormánypárt szerint már régen döntöttek migráns-ügyben

A nagyobbik kormánypárt szerint már régen döntöttek migráns-ügyben

A Fidesz szerint bár Brüsszel tagadja, de már tavaly decemberben elfogadta az Európai Parlament a migránsvízumról szóló előterjesztést.

Deutsch Tamás, a párt európai uniós képviselője vasárnapi sajtótájékoztatóján Budapesten azt mondta, brüsszeli “füllentéscunami” indult el, a brüsszeli bürokraták megpróbálják letagadni a migránsvízum bevezetésére vonatkozó előterjesztést.

A valóság a képviselő elmondása szerint az, hogy az MSZP, a DK és a Párbeszéd képviselőinek támogatásával 2018. december 11-én a parlament elfogadta a “migránsvízum” bevezetését célzó előterjesztést.

Ezzel egy olyan rendszert hoznának létre, amely szerint az unió tagállamának nagykövetségén jogosult egyszeri belépésre jogosító vízumot kapni még a menedékkérelmi eljárás lefolytatása előtt.

A képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy az unióba érkező bevándorlók 90 százaléka gazdasági bevándorló volt az elmúlt 3,5 évben. A brüsszeli bürokraták úgy akarják legalizálni a folyamatot, hogy a gazdasági bevándorlókat menekülteknek akarják “kikiáltani”, ezzel a mostani menekültkérelmek elbírására vonatkozó rendszert teljesen felborítanák.

Mint kifejtette, a gazdasági bevándorlókra vonatkozó szigorú szabályok helyett a menekültekre vonatkozó megengedőbb szabályokat akarják alkalmazni. Ez Deutsch Tamás elmondása szerint nem csak veszélyes, de katasztrofális elképzelés. Hozzátette,

Afrikában 70 millió ember van úton, akik az unióba akarnak bejutni, ez az intézkedés meghívólevél számukra.

A képviselő közölte: a Fidesz-KDNP és a kormány álláspontja, hogy nem menedzselni kell a bevándorlást, vagy jogi “hókuszpókuszokkal” legálissá, könnyebbé tenni, hanem nemet kell rá mondani.

Kapcsolódó cikkek