El akarta venni egy autóstól az autóját egy migráns, nem sikerült neki

El akarta venni egy autóstól az autóját egy migráns, nem sikerült neki

Jármű önkényes elvételének kísérlete miatt vádat emelt a Győri Járási és Nyomozó Ügyészség egy szír férfi ellen, aki 2015 tavaszán megpróbált ellopni egy autót, miközben annak tulajdonosa és két kiskorú gyermeke benne ült. Erről tájékoztatta a megyei főügyész kedden a médiát.

Takács Péter közleménye szerint a vádlott az utcán várakozó autó jobb első ülésére ült be. A tulajdonos többször felszólította, hogy távozzon, majd kiszállt az autóból, hogy kiszállítsa.

Ekkor a vádlott átmászott a vezetőülésre, hogy elhajtson, a tulajdonos viszont kirángatta a kormányba kapaszkodó férfit.

Az autóban ült a tulajdonos két lány, egy 12 és 15 éves gyerek. A férfi menekültügyi kérelmének elbírálása miatt tartózkodott néhány hétig a Győr melletti Vámosszabadiban. Senki sem sérült meg.

A migráns menekültügyi kérelmének elbírálása miatt volt néhány hétig a Győr melletti Vámosszabadiban. A férfi ellen egyébként európai elfogatóparancs volt érvényben. A körözött szökevény most Németországban van, ahol letartóztatták egy olyan ügyben, amelyet a német hatóságok nem közöltek. A vádlott ellen a magyarországi büntető eljárás valószínűleg távollétében zárul majd le.

 

Kapcsolódó cikkek