forrás: pixabay.com

Letartóztatták a mezőhegyesi gyilkost

Letartóztatták a mezőhegyesi gyilkost

Emberölés miatt szombaton egy hónapra elrendelték a letartóztatását annak a mezőhegyesi férfinak, aki csütörtökön halálra verte, majd benzinnel felgyújtotta az ismerősét. A hírt a Békés Megyei Főügyészség szombaton közölte közleményében.

A 25 éves férfi letartóztatását azért kezdeményezték, mert a 15 évig terjedő szabadságvesztésre tekintettel fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Attól is tartani lehet, hogy ha nem rácsok mögött van, a bizonyítékok manipulálásával, a tanúk befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítás eredményességét. Ráadásul, mivel többszörösen büntetett előéletű, annak a veszélye is fennáll, hogy megint megöl valakit.

A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést nem jelentett be, azt az ügyeletes ügyész is tudomásul vette, így véglegessé vált.

A 25 éves férfi csütörtökre virradó éjjel Mezőhegyesen együtt ivott 44 éves áldozatával. Éjfél előtt együtt indultak haza, de a dél-békési település egyik erdejében összevesztek valami. A vita hevében a fiatal olyan súlyosan bántalmazta az idősebbet, hogy az a helyszínen meghalt. Ezután otthon benzint vett magához, majd visszatért a tetthelyre, és felgyújtotta a holttestet. A gyanúsított a helyszín közelében elhagyta a pénztárcáját, az abban talált iratok vezettek a nyomára.

Kapcsolódó cikkek