Halász János

Halász János: Brüsszel tovább erőlteti a kötelező betelepítési kvótát

Halász János: Brüsszel tovább erőlteti a kötelező betelepítési kvótát

Erről beszélt a Fidesz-frakció szóvivője vasárnap a budapesti sajtótájékoztatóján.

Erre több brüsszeli nyilatkozat utal az elmúlt időszakban – mondta Halász János. Példaként említette, hogy szerdán az Európai Bizottság migrációs biztosa beszélt arról, hogy

egy állandó, kiszámítható és fenntartható mechanizmusra lenne szükség a migránsok elhelyezéséhez, vagyis kvótára.

Dimitris Avramopoulos azt is nyilvánvalóvá tette, hogy a mostani brüsszeli bizottság – “amely utolsó hónapjait tölti” – még kész lenne gyorsan tető alá hozni ezt – tette hozzá.

“Ugyanerről beszélt Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke is, aki feketén-fehéren kijelentette, hogy a mostani Európai Parlament készen áll arra, hogy újra nekifusson a kötelező betelepítési kvótának”

– közölte Halász János.

A fideszes képviselő szerint látszik, hogy “Brüsszel mostani bevándorláspárti vezetése a Soros-terv mentén halad” és tovább erőlteti a kvótát. A “bevándorláspárti” Európai Bizottság és Európai Parlament (EP) a migránsok állandó betelepítésére és a kvóta bevetésére készül – hangsúlyozta Halász János, hozzátéve,

a Fidesz ezt elutasítja, és nem engedik, hogy Magyarország “bevándorlóországgá” váljon.

Ez a májusi EP-választás tétje – jelentette ki Halász János, hozzátéve, a Fidesz továbbra is küzd az illegális migráció és a kötelező betelepítés ellen. Felidézte, Magyarországon 2016 október elején volt egy népszavazás, amelyen több mint 3 280 000 ember utasította el a kötelező betelepítési kvótát. Többek között ezt is megerősítették tavaly áprilisban az országgyűlési választásokon. A Fidesz továbbra azt a politikát követi, mely szerint nem akarják, hogy Magyarország bevándorlóországgá váljon. Kérdésre válaszolva a “legnagyobb pofátlanságnak” nevezte, ahogy a Demokratikus Koalíció képviselői “hazudoznak” a nyugdíjak ügyében. Kiemelte, a Gyurcsány-Bajnai-kormány volt, amely elvett egyhavi nyugdíjat a nyugdíjasoktól.

Kapcsolódó cikkek