Halász János

Halász János: a baloldal továbbra sem segít a járvány elleni harcban

Halász János: a baloldal továbbra sem segít a járvány elleni harcban

Ezt hangoztatta a Fidesz-frakció szóvivője szombaton Debrecenben, sajtótájékoztatón, azzal kapcsolatban, hogy a baloldal nem szavazta meg a jövő évi költségvetést.

Halász János emlékeztetett, az Országgyűlés által pénteken elfogadott jövő évi büdzsé a gazdaság újraindításáról, valamint a munkahelyek megvédéséről szól, a járványügyi készültség fenntartása mellett.

“A baloldal azonban most sem volt képes a nemzeti egységre és összefogásra, nem szavazták meg a költségvetést, mindezzel nemet mondtak a járvány elleni és a gazdaságélénkítő alapra”

– tette hozzá a kormánypárti politikus.

Szavai szerint “szégyen, ahogy a baloldal a járvány elleni védekezés során viselkedett, csak hátráltatták az egészségügyi és a gazdasági védekezést”; csak “valótlanságok terjesztésére és kamuvideókra futotta tőlük”,

és ezt a “gyalázatos viselkedést” folytatták a jövő évi költségvetéssel összefüggésben is, “nem érdekli őket a magyar emberek sorsa”.

Halász János hangsúlyozta, a 2021-es költségvetés azt biztosítja, hogy a világjárvány okozta károk után helyreállhasson a magyar gazdaság, a büdzsé garantálja, hogy

“megvédjük a vírus miatt veszélybe sodort munkahelyeket, és azt, hogy újakat teremtsünk”.

Éppen ezért a gazdaság- és munkahelyvédelmi alapra 2500 milliárd forintot, a járvány elleni védekezésre 3000 milliárdot ad a költségvetés – jelezte a Fidesz-frakció szóvivője, aki arról is beszélt, hogy több pénz marad a gyermekes családoknál, a vállalkozásoknál, a nyugdíjasoknál, de több jut az egészségügyre, az oktatásra és az önkormányzatokra is.

“Mindemellett továbbra is meg tudjuk védeni Magyarországot a bevándorlástól”

– fűzte hozzá Halász János, megjegyezve, a teljes baloldal mindezt nem támogatta, ami – mint mondta – azt bizonyítja, hogy “továbbra sem akar segíteni a járvány elleni harcban”.

“Mi azonban azt szeretnénk, hogy Magyarország minél hamarabb újra a növekedés útjára tudjon lépni, ezért szavaztuk meg a költségvetést.”

Kapcsolódó cikkek