Halász János

Halász János: Brüsszelben is a magyar emberek véleményét képviseljük

Halász János: Brüsszelben is a magyar emberek véleményét képviseljük

A Fidesz számára Brüsszelben nem a pártfegyelem, hanem a magyar emberek véleményének képviselete fontos. Ezt mondta Halász János az Európai Néppártból érkező kritikákra reagálva kedden újságíróknak Budapesten.

A kormánypárti frakció szóvivője kifejtette, ez egy nagy pártcsalád, minden pártnak van véleménye, így a Fidesznek is.

“Mi azt gondoljuk, hogy az európai keresztény értékek megőrzése a fontos, a biztonság folyamatos fenntartása és közösségeink védelme”

– fogalmazott, majd hozzátette:

Magyarországon az emberek a tavaly áprilisi országgyűlési választáson felhatalmazást adtak a Fidesznek ezen vélemény képviseletére, hiszen ez volt az egyik fő téma a választáson.

“Mi a magyar emberek véleménye alapján cselekszünk most is, nem a pártfegyelem a fontos, hanem a magyar emberek véleménye”

– hangoztatta. Jelezte:

Brüsszelben is a magyar emberek véleményét képviselik.

Megkérdezték az ellenzék hétfői akciójáról is, amelyre válaszul elfogadhatatlannak nevezte, hogy hirdetőtáblákat fújtak le az ellenzéki képviselők a nyugdíjfolyósítóhoz vonulva az utcán. Hangsúlyozta, nem véleménynyilvánítás, hanem vandalizmus történt.

“Kell, hogy ennek következménye legyen, biztosan lesz is”

– tette hozzá.

A szóvivő szerint nem az a kérdés, hogy az Országgyűlés falain belül vagy azon kívül történik valami, hanem az, hogy a törvényeket betartva cselekedtek-e.

Halász János azon véleményének is hangot adott, hogy az ellenzék megint hazudik és teljesen hiteltelenek állításai a köztisztviselőket érintő szabályok változásával kapcsolatban. Rámutatott, hogy a 2010 előtti kormányok vettek el egy havi bért a köztisztviselőktől, akkor bocsájtották el őket és még távlat sem volt az ezen a pályán dolgozók előtt.

“Most köztisztviselői életpályamodell van, emelkedtek a bérek, a megyei kormányhivatalokban dolgozóké már korábban, most a központi közigazgatásban dolgozók fizetése nőtt átlagosan 30 százalékkal”

– mondta.

Kitért arra is, a Fidesz egyetért azzal, hogy büntetést szabnak ki az ellenzéki képviselőkre a Ház decemberi ülésén történtek miatt. Szerinte a képviselők közhatalmi funkciót ellátó intézmény működését akadályozták, ez törvénybe ütköző cselekedet is lehet, meg kell vizsgálni.

“Meglátják, hogy lesz-e az ügynek folytatása”

– jegyezte meg.

Kapcsolódó cikkek