Mesterházy Attila

Galló Béla: Mesterházy volt az utolsó sikeres MSZP-elnök

Galló Béla: Mesterházy volt az utolsó sikeres MSZP-elnök

Politikai bosszúhadjáratot emlegetett a politológus hétfőn az M1 aktuális csatornán azzal kapcsolatban, hogy Mesterházy Attilát, az MSZP volt elnökét pártján belül azzal vádolják, hogy információkat szivárogtatott ki az MSZP február 15-i választmányi üléséről.

Az ülésen történtek nyomán fegyelmi eljárás indult az MSZP-ben Mesterházy Attila ellen. A politikus pénteken azt mondta,

vitatja az ellene tett panasz megállapításait, de áll a fegyelmi eljárás elé.

Az európai parlamenti (EP-) listával foglalkozó ülésen állítólag vita alakult ki Ujhelyi István EP-képviselőnek és Szanyi Tibornak, a párt alelnökének és EP-képviselőjének listán elfoglalt helyéről; többkörös szavazás után Ujhelyi István került a második helyre.

Galló Béla megjegyezte: Mesterházy volt az utolsó sikeres MSZP-elnök, viszonylag kis százalékban kapott ki a Fidesztől, azóta pártja “egyre csúszik lefelé”.

A politológus a választmányi ülésen elhangzottakkal kapcsolatban azt mondta, Mesterházy joggal gondolja azt, hogy az EP-választáshoz közeledve a mandátumok elosztása nem a párt érdekeit követi, hanem egyéb, például pártszövetségi szempontokat vettek figyelembe. A mandátumbecslések két, maximum három helyet jósolnak az MSZP-nek, így nem mindegy, hogy ki hányadik helyen szerepel a listán – fűzte hozzá Galló Béla.
Az MSZP fegyelmi testülete kedden ül össze.

Kapcsolódó cikkek