Kormánypártok: a terroristák előtt nem megnyitni kell a határt, hanem lezárni

Kormánypártok: a terroristák előtt nem megnyitni kell a határt, hanem lezárni

A Fidesz-KDNP határozott álláspontját Nacsa Lőrinc, a KDNP frakció szóvivője fejtette ki keddi sajtótájékoztatóján.
A politikus a kormánypártok nevében egyetértését fejezte ki, hogy a nyomozó hatóság a lehető legszigorúbb büntetést, tényleges életfogytiglant kért Hassan F. szír terroristavezérre.

A kormánypárti politikus kiemelte, azt látni, Gyurcsányék megint egyértelművé teszik, hogy lebontanák a kerítést, és beengednék a migránsokat. Nacsa Lőrinc rámutatott, Hassan F. szír terroristavezér többszörös gyilkos, aki a gyenge uniós határvédelemnek köszönhetően szabadon járhatott-kelhetett szerte Európában, sőt, a brüsszeli Bizottság migránskártya programjában még különböző forrásokhoz is juthatott. A becslések szerint több ezer hozzá hasonló terroristát engedtek be így Európába az elmúlt években – mondta a kormánypárti politikus.

Nacsa Lőrinc kitért arra is, hogy a bevándorláspárti európai és magyar baloldal itthon Gyurcsányékkal az élen mégis a kerítések lebontásáról beszél, a határvédelem gyengítését akarja elérni. Ezen dolgoznak az Európai Parlamentben és itthon is – szögezte le.

A Fidesz-KDNP nevében a politikus azt ígérte, hogy ők itthon és az EP-ben, valamint a magyar falvak, városok vezetésében is mindent megtesznek annak érdekében, hogy megvédjék Magyarországot a migrációtól és a Hassan F-hez hasonló terroristáktól.

Nacsa Lőrinc arra a kérdésre, hogy Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóságba (NMHH) jelölnek-e új tagokat, nemmel felelt.

Azt mondta, arra jöttek rá, hogy túl szigorúak a törvényi feltételek, és túl bürokratikus a jelölési folyamat.

Szeretnék megvizsgálni a törvényi feltételeket, ugyanakkor ez semmiben nem akadályozza az NMHH-t, a jogszabályban ugyanis most is benne van, hogy az új tagokig a régiek mandátuma érvényben marad.

Kapcsolódó cikkek