Deutsch Tamás, fotó: Mohai Balázs/MTI (archív)

Deutsch Tamás: a baloldal nemzetközi oltásellenes propagandát folytat

Deutsch Tamás: a baloldal nemzetközi oltásellenes propagandát folytat

Ezt mondta a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP) delegációvezetője szombati videonyilatkozatában.

Deutsch Tamás kiemelte, a magyar baloldal a héten Brüsszelben újra szintet lépett az oltásellenes propagandában. Az uniós vakcinaútlevélről szóló EP-vita során az MSZP-s, DK-s, Momentumos és jobbikos EP-képviselők “egymásra licitálva azzal ijesztgették a magyarokat”, hogy majd nyáron a keleti vakcinával beoltottak a külföldre utazásukkor hátrányba kerülhetnek a más vakcinákkal beoltottakhoz képest.

“Ócska riogatásról van szó!”

– szögezte le a politikus, hozzátéve, bármilyen vakcinával oltottak be egy magyart, mindenképpen tud majd nyáron utazni, ha akar. Az EP-képviselő szerint az egésszel az volt a baloldal nyilvánvaló szándéka, hogy ismét elbizonytalanítsák az embereket és így lebeszéljenek az oltakozásról.

“Nyíltan oltásellenes lépéseik mellett ez egy sunyi oltásellenes manőver volt”

– mondta.

Ráadásul – mint hozzátette – a magyar baloldal képviselői a napokban “lelkesen” támogatták azt az EP-javaslatot is, amely a tesztelések kapcsán azt a hamis és veszélyes látszatot kelti, hogy a tesztelés az oltáshoz hasonlóan védettséget jelent.

“Ez már a baloldal sunyi oltásellenességének netovábbja volt”

– jegyezte meg a képviselő.

Deutsch Tamás hangsúlyozta, a tesztelés a fertőzöttek kiszűrését szolgálja. Semmilyen tesztelés sem jelent védelmet a fertőzéssel szemben, csak a védőoltás, ami viszont életet ment – rögzítette. A Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációvezetője azt mondta: arra kérnek mindenkit, ne hallgassanak a magyar baloldal “most már Brüsszelből is hangoztatott, hol nyílt, hol sunyi oltásellenes kampányára”.

“Ne csináljon senki politikai kérdést az oltásból!”

– emelte ki Deutsch Tamás, hozzáfűzve: “mindenki vegye fel a védőoltást, mert emberéletekről van szó. Minden beadott védőoltás életet ment.”

“Az oltás nemzeti ügy”

– szögezte le Deutsch Tamás.

Kapcsolódó cikkek