A koronavírus mellett még velük is számolni kell

A koronavírus mellett még velük is számolni kell

Az ENSZ adatai szerint több mint 19 000 migráns érkezett idén Európába. Ezt mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

A főtanácsadó elmondta, a regisztrált migránsok egy része Spanyolországba, illetve Olaszországba, egy jelentősebb részük pedig az úgynevezett balkáni útvonalon keresztül Görögországba érkezett.

“A koronavírus-járvány egyik hatása, hogy a migránsok nem tudnak átjutni a lezárt határokon; a balkáni útvonalon több mint 124 000-en vannak jelenleg. Őket próbálják táborokban elhelyezni, és a vírus miatt tesztelik is őket”

– tette hozzá.

“Az teljesen biztos, hogy az illegális migráció a társadalmi, politikai és biztonsági kockázaton túl közegészségügyi problémákat is okoz”

– mondta, majd hozzáfűzte,

a balkáni útvonalra többnyire Törökországból érkeznek az emberek, abból az országból, ahol az elmúlt napokban jelentősen nőtt a fertőzöttek száma.

A főtanácsadó a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta azt is, mintegy 100 000 migráns van Görögországban, ahol kritikus helyzet alakult ki.
Enyhült a helyzet a török-görög határon – tette hozzá -, miután a török hatóságok a járványhelyzet miatt elszállították onnan a migránsokat.

Kapcsolódó cikkek