fotó: pixabay.com

Embercsempészeket kerültek rács mögé Kecskeméten

Embercsempészeket kerültek rács mögé Kecskeméten

Őrizetbe vettek a rendőrök három szír állampolgárságú, német tartózkodási engedéllyel rendelkező férfit, akik vasárnap több mint két tucat migránst próbáltak Magyarországon keresztül illegálisan Nyugat-Európába juttatni. Ezt közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.
A járőrök a Készenléti Rendőrségtől kapott információk alapján hajnalban állítottak meg Kecskeméten egy személyautót és egy szorosan mögötte haladó kisteherautót.

A sofőrök és a teherautóban elöl ülő utas német tartózkodási engedéllyel igazolták magukat. A gépjármű átvizsgálása során a járőrök a raktérben további 28 külföldit találtak, akik szír állampolgárnak vallották magukat, de sem a személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A gyanú szerint a német tartózkodási engedéllyel rendelkező szír állampolgárok a 28 migránst Nyugat-Európába akarták átcsempészni.

A három férfit embercsempészés miatt őrizetbe vették és a letartóztatásukat javasolják. A teherautó rakterében utazó illegális migránsokat a meghallgatásuk után visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Kapcsolódó cikkek