fotó: pixabay.com

Szánthó Miklós: a határvédelem az illegális migráció ellenszere

Szánthó Miklós: a határvédelem az illegális migráció ellenszere

Az Alapjogokért Központ főigazgatója a The Washington Times újságírójának, Tim Constantine-nak a Capitol Hill Show című műsorban nyilatkozott arról, hogy a migrációt a nem kormányzati szervezetek, NGO-k segítségével szervezik az Egyesült Államok déli határainál és Európában egyaránt annak érdekében, hogy egyre több és több illegális bevándorlót juttassanak be az országokba. Az ellenszer erre a határvédelem, mert "határok nélkül nemzet sem létezik."

Az Alapjogokért Központ azt közölte csütörtökön, hogy Szánthó Miklós azt mondta az újságírónak: “a tömeges migráció, amit Európában és az Egyesült Államokban is látunk, szervezett és illegális bevándorlás”.

“Nézzük csak meg a résztvevőket, nézzük meg a szereplőket! Ott vannak az erőszakos hadurak Afrikában vagy a drogkartellek Dél-Amerikában, Mexikóban az emberkereskedők, az embercsempészek. Ott vannak az úgynevezett emberi jogi NGO-k, amelyek egyfajta utazási irodaként működnek, és megpróbálják megszervezni ezeknek a migránsoknak az utazásai”

– fogalmazott a főigazgató.

Bár Szánthó Miklós szerint az említett NGO-k önmagukra nem kormányzati, hanem civil szervezetként tekintenek, “a valóságban ezek politikai szereplők, többnyire a Soros Györgyhöz köthető, Nyílt Társadalom hálózata által finanszírozottak.” Az illegális, tömeges migráció úgy válik teljes mértékben megszervezetté, hogy “a nap végén ott vannak az egyes nyugat-európai országok progresszív liberális vezetői, akik támogatják a határok nélküli Európát.”

A főigazgató a beszélgetés során kiemelte:

“tudjuk, hogy egy nemzet határok nélkül nem létezik, nem nemzet többé. És ez a magyar tapasztalat, és ezért próbáljuk megvédeni a határainkat. És így védjük Európa határait is”.

Kapcsolódó cikkek