fotó: pixabay.com

Felkarolták a koronavírus-járvány miatt nagy bajban lévő spanyol filmipart

Felkarolták a koronavírus-járvány miatt nagy bajban lévő spanyol filmipart

Otthon címmel rövidfilmes antológiasorozatot rendelt spanyol rendezőktől az HBO Europe prémium televíziós vállalat.
Az HBO Europe öt spanyol rendezőt kért fel arra, hogy reagáljanak a koronavírus-járvány miatti bezártságra.

Az At Home (Otthon) című széria öt különálló epizódját a rendezők saját otthonaikban forgathatják le azoknak a segítségével, akikkel a kényszerű karantén idejét megosztják.

“A rövidfilmek felvételéhez egyszerű eszközöket, például okostelefonokat használnak”

– számolt be róla a Variety.com kedden.

A projekten dolgozó rendezők között van Leticia Dolera (A lány, aki hétköznapi akart lenni), Rodigo Sorogoyen (A rendszer), Paula Ortiz (Az ara), Carlos Marqués-Marcet (10000 km) és Elena Martín is, a Cannes-ban is díjazott Vida perfecta spanyol tévésorozat rendezője.

A rövidfilmes antológia a következő hetekben elkészül, és el is jut a spanyol nézőkhöz, később pedig az HBO Europe más piacain is sugározzák majd.

A 15 perces részek különböző műfajban foglalkoznak a koronavírus-járvánnyal, akad köztük romantikus vígjáték, dráma és olyan is, amelyben sci-fis elemek lesznek. Az HBO közleménye szerint a sorozatból kiderül, hogy mi történik, ha valakit éppen aznap reggel hagy el a barátja, amikor a karantént bejelentik, de olyan kérdéseket is vizsgál, hogy lehet-e az otthoni bezártság brutális felszabadító élmény, mi van, ha kiderül, hogy az ember nem a megfelelő társsal él együtt, lehet-e utazni úgy, hogy az ember el sem hagyja a szobát, vagy hogyan lehet megosztani a karantént hét baráttal.

Kapcsolódó cikkek