Bakondi György (archív)

Bakondi György: 500 milliárd forintot költöttek el a migránskártyákkal

Bakondi György: 500 milliárd forintot költöttek el a migránskártyákkal

Több mint két millióan kaptak névtelen migránskártyát, és 500 milliárd forintnak megfelelő eurót költöttek el így. Erről beszélt a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója pénteken az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György azt mondta, a migránskártyák jogellenesek, mert az európai állampolgárok nem rendelkezhetnek névtelen bankkártyával, nem lehet őket ellenőrizni, és közbeszerzés sem indult azok kibocsátására.

Ez a “átgondolatlan, jogellenes” megoldás és az Európai Unió az illegális migráció legalizációjáért tett más erőfeszítései – migránsvízum, legális belépési csatornák létrehozása – egészségügyi, gazdasági és kulturális következményekkel járó biztonsági veszélyt jelentenek a magyar és az európai lakosságra – vélekedett.

Szerinte az unió nem megállítani, hanem legalizálni akarja a migrációt, Magyarország viszont nem ért ezzel egyet. Magyarország véleménye az, hogy a problémát nem szabad behozni Európába, hanem segítséget kell nyújtani a problémák helybeni megoldásához – tette hozzá. Bakondi György kitért arra is, a jó idő miatt emelkedett a migránsok száma a balkáni útvonalon.

Kapcsolódó cikkek