Bakondi György (archív)

Bakondi György: idén eddig 7600 határsértőt fogtak el Magyarországon

Bakondi György: idén eddig 7600 határsértőt fogtak el Magyarországon

Idén eddig 7600 határsértőt fogtak el Magyarországon, és 97 embercsempész ellen indítottak eljárást. Erről beszélt a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerdán az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György szerint ez azt jelenti, hogy a magyar határon folytatódik a tavaly óta jellemző tendencia.ó A főtanácsadó a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában a Frontex, az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség magyarországi műveleteinek felfüggesztésével kapcsolatban azt mondta: az unió azt várja Magyarországtól, hogy a határra érkező migránsokat engedje be, és tartsa őket az országban a menekültkérelmük elbírálásig.

“Ez a 2015-ös helyzet visszatérését jelentené: több tízezer ember érkezne rövid időn belül”

– tette hozzá.

Bakondi György kijelentette, a kormány ragaszkodik a magyarok körében is támogatott migrációs politikájához, nem kívánja tömegesen beengedni az ismeretlen identitású, jogellenesen érkező embereket.

A Frontex múlt szerdán jelentette be, hogy felfüggeszti magyarországi műveleteit mindaddig, amíg a hatóságok nem teljesítik maradéktalanul az Európai Bíróság decemberi ítéletében foglaltakat a menekültügyi és idegenrendészeti eljárásokkal kapcsolatban.

Kapcsolódó cikkek