Bakondi György (archív)

Bakondi György: az ellenőrizetlen illegális migráció veszélyt jelent a fogadó ország állampolgáraira

Bakondi György: az ellenőrizetlen illegális migráció veszélyt jelent a fogadó ország állampolgáraira

Fokozódott a migránsok aktivitása az elmúlt időszakban a szerb határszakaszon. Erről beszélt a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán szerdán.

Bakondi György elmondta, az idén már több mint 6300-an kísérelték meg illegálisan átlépni a magyar határt.

“A bevándorlók többsége pakisztáni, afgán és iráni állampolgár, de irakiak, szírek és fekete-afrikaiak is rendszeresen megsértik a határt”

– tette hozzá.

Azzal kapcsolatban, hogy Frankfurtban egy eritreai bevándorló a vonat alá lökött egy nőt a gyermekével hétfőn, Bakondi György hangsúlyozta, a magyar kormány évek óta igyekszik felhívni a figyelmet arra, hogy az ellenőrizetlen illegális migráció veszélyt jelent a fogadó ország állampolgáraira.

“A belső biztonság megteremtéséért Európa külső határait le kell zárni az illegális migráció előtt, és el kell érni, hogy távozzanak a bűncselekményekből élő illegális bevándorlók”

– jelentette ki a főtanácsadó.

A Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában Bakondi György azt mondta: a fizikai és jogi határzárnak köszönhetően Magyarország mára Európa egyik legbiztonságosabb országává vált, ami  – tette hozzá – segíti a gazdaság fejlődését is.

Kapcsolódó cikkek