Bakondi György, fotó: Balogh Zoltán/MTI (archív)

Bakondi György: az európaiak ellenzik az unió migrációs politikáját

Bakondi György: az európaiak ellenzik az unió migrációs politikáját

A terrorizmus és más bűncselekmények növekvő száma, valamint az illegális migrációhoz kötődő egyéb negatív társadalmi hatások miatt az európai emberek ellenzik azt a migrációs politikát, amelyet az Európai Unió (EU) az elmúlt nyolc évben folytatott a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint, aki az M1 aktuális csatorna műsorában mondta ezt szombaton.
Bakondi György úgy fogalmazott, amit az EU eddig tett és most tesz, az nincs összhangban az európai emberek érdekeivel.

Kifejtette, hogy gyors ütemben kezdődött meg a migrációs paktum végrehajtási rendeleteinek a kidolgozása. Az EU azt szeretné, ha a külső határok térségében minél előbb megépülnének a migránsközpontok és a tagállamok ütemtervet állítanának össze a paktum végrehajtásáról – mondta Bakondi György. Kiemelte, hogy az EU külön apparátust akar létrehozni, amely ellenőrizné a végrehajtást a tagállamokban. A belbiztonsági főtanácsadó azt mondta az unióról:

“folytatja azt a politikai megközelítést, hogy ő megmondja, mit kell csinálni, és aki nem csinálja, azt megbírságolja, kontrollálja és rendszeresen politikai támadások kereszttüzébe helyezi”.

Azt is mondta: a “szaporodó negatív jelenségek” miatt fontos lenne, hogy az európai parlamenti (EP) választások változást hozzanak. Úgy fogalmazott, hogy a jelenleginél jobb helyzetbe kellene kerülniük a nemzeti-konzervatív-keresztény erőknek, amelyek az illegális migrációt más módon közelítik meg, mint a balliberális politikai erők. Arra is felhívta a figyelmet: számos törekvés volt arra, hogy az EU a kisebb tagállamok nemzeti érdekeit figyelmen kívül hagyja. Azt akarják, hogy “amit a többségi, nagy országok egymás között eldöntenek, az azonnal hatályba léphessen” – mondta. Példaként említett olyan kérdéseket, mint a külpolitika, az ukrán-orosz háborús helyzet és az illegális migráció.

A magyar határon stabil a helyzet, köszönhetően a határőrizetnek és az együttműködésnek a szerb rendőrséggel – hangsúlyozta. Elmondta, hogy idén összesen 720 határsértőt és 18 embercsempészt fogtak el.

Kiemelte, a szilárd külső határőrizet és a menekültkérelmeknek az EU határain kívüli elbírálása vezethet a magyar emberek és Európa biztonságához.

Kapcsolódó cikkek