Bakondi György, fotó: Balogh Zoltán/MTI (archív)

Bakondi György: a kormány biztonsági és nem szociális kérdésként kezeli a migrációt

Bakondi György: a kormány biztonsági és nem szociális kérdésként kezeli a migrációt

A kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a valós helyzetet mutassa be, és hogy a migrációt annak veszélyességének megfelelően biztonsági kérdésként kezelje, nem pedig szociális vagy jóléti intézkedésként. Ezt mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Bakondi György azt mondta, az illegális migráció 2015 óta valamennyi európai polgárnak érezhető negatív következményekkel jár, és mára már elérte a félelem, a szorongás, az elégedetlenség azt a szintet, hogy a politikai döntések szintjét is érinti. Ezért az Európai Unió baloldali, liberális többsége még a ciklus végéig gyors ütemben áterőltetett egy kilenc jogszabályból álló törvénycsomagot, és a kampányidőszakban próbálják azt a látszatot kelteni, hogy az európai polgárok érdekében dolgoznak.

A belbiztonsági főtanácsadó szerint azonban az európai baloldalon a kommunikációban időnként kiesnek ebből a szerepkörből, a francia szocialista párt frakcióvezetője nemrég azt nyilatkozta, hogy szakítani kell a migránsmentesség illúziójával, és legális belépési csatornákat kell nyitni.

“A francia politikus bírálta a magyar kormányt is azért, mert szögesdróttal védekezik az európai szolidaritás helyett”

– tette hozzá.

Bakondi György arról is beszélt, az uniós törvénycsomag nem épít a magyar tapasztalatokra, arra, hogy a külső határt szigorúan őrizni kell, a határátlépést meg kell akadályozni, a menekültkérelmet pedig az EU határán kívül kell benyújtani. Ezzel szemben azt a gyakorlatot akarja követni, amelyet az unió 2015 óta folytat: hadd jöjjenek be a migránsok az unió területére, ott nyílt táborokban legyenek, ahonnan tovább tudnak menni. Ezek az intézkedések nem hogy fékezik, sokkal inkább ösztönözni fogják az illegális migrációt – mutatott rá.

Bakondi György ismertette, a magyar déli határokon a határőrizet és a szerb rendőri erők “terelő hatást” érnek, viszont jelentős növekedés van Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Szlovénia és Olaszország irányában.

Tavaly egymillióan nyújtottak be menekültkérelmet Európába, és ez teljes mértékben összhangban van azzal a “Soros-tervvel”, amely évi egymillió illegális bevándorló beérkezését és az európai tagállamok közti kvóták szerinti elosztását tartja fontosnak politikai célkitűzései megvalósításához – fogalmazott. Bakondi György a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról is beszélt: a magyar baloldal rendszeresen azt állítja, hogy nincs migráció és nincsenek Európában olyan politikusok, akik migránsokat szeretnének beengedni.

Kapcsolódó cikkek