fotó: pixabay.com

Eljárás indult a Röszkén elfogott migránsok ellen

Eljárás indult a Röszkén elfogott migránsok ellen

Határzár tiltott átlépése miatt öt migráns ellen indult büntetőeljárás, miután kedd hajnalban Röszkénél, a közúti határátkelőhely kerítésén át illegálisan jutottak be Magyarország területére. Erről tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán a médiát.

Szabó Szilvia felidézte, migránsok egy nagyobb csoportja kedden fél hat körül a röszkei közúti határátkelőhely két oldalán, csaknem egy időben próbált meg az ország területére bejutni. Az akkor még zárva lévő határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő egyik fegyveres biztonsági őr ezt észlelve három figyelmeztető lövést adott le.

A helyszínre irányított járőrök körülbelül hatvan határsértő bejövetelét akadályozták meg.

A rendőrök öt határsértőt fogtak el a térségben, akik bizonyítottan részt vettek a határátkelőnél történt bűncselekményben. A helyszínen egy 26 és egy 29 éves szír, valamint két 26 éves palesztin férfit fogtak el, ellenük tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett határzár tiltott átlépése miatt indult büntetőeljárás.

Az átkelő közelében egy 25 éves algériai férfit tartóztattak fel, aki ellen határzár tiltott átlépése bűntett miatt indult eljárás.

“A gyanúsítottak kihallgatásuk során elismerték a cselekmény elkövetését”

– közölte a százados.

A röszkei közúti határátkelőhely szerda 7 órától zavartalanul működik.

Kapcsolódó cikkek