A liberálisok gyűlöletmentes kampányra kérik a pártokat

A liberálisok gyűlöletmentes kampányra kérik a pártokat

A Magyar Liberális Párt felkéri a kormánypártokat és az ellenzéket, hogy a gyűlölködés és egymás minősítése helyett inkább az ország jövőjével kapcsolatos kérdésekkel foglalkozzanak. Azt írták, elfogadhatatlannak tartják, ha bármelyik párt vagy politikus abból próbál politikai tőkét kovácsolni, hogy másokat politikai nézetei, származása, etnikai hovatartozása, vallása, vagy éppen szexuális orientációja miatt sérteget a nagy nyilvánosság előtt.

“Az ország érdeke az lenne, hogy a kampány a programok és az érvek ütköztetéséről szóljon, ne pedig egymás gyalázásáról. A Fidesz az elmúlt két ciklusban mindent elkövetett annak érdekében, hogy a szakmai párbeszéd helyett az indulat uralja a mindennapokat. Évek óta milliárdokat költenek a magyar társadalom megosztására, a menekültek elleni gyűlöletkeltésre.

A mi feladatunk az, hogy békét hirdessünk és mindent megtegyünk egy toleránsabb Magyarországért.

Ezért épp úgy elfogadhatatlannak tartjuk a Bayer-féle fröcsögő publicisztikákat, mint a patkányozást. Elítélünk minden gyűlöletbeszédet, érkezzen az akár a kormány, akár az ellenzék oldaláról” – olvasható a Magyar Liberális Párt közleményében.

Kapcsolódó cikkek