Sermer Ádám, fotó: liberalisok.hu

A liberálisok kijelentették, nem kötnek választási együttműködést szélsőségekkel

A liberálisok kijelentették, nem kötnek választási együttműködést szélsőségekkel

A Magyar Liberális Párt Ügyvivő Testületének egyhangú döntése értelmében Sermer Ádám nem vesz részt az előválasztáson, mert a Liberálisok elfogadhatatlannak tartják a Jobbikkal való együttműködést.

“A főpolgármester-jelölt nem köt olyan megállapodást, amelynek köszönhetően szélsőséges szervezetek juthatnak hatalomhoz. Márpedig Puzsér Róbert feltétele az előválasztáson való részvételhez az volt, hogy a Jobbik is váljon részévé az ellenzéki együttműködésnek,

és állíthasson képviselő-és polgármester-jelölteket Budapesten.

Számunkra nem járható út az, hogy a hatalom megszerzése érdekében feladjuk elveinket. Továbbra sem vagyunk hajlandóak kompromisszumot kötni kirekesztő, rasszista, antiszemita pártokkal és politikusokkal. A Fidesz és rendszere ellen éppen azért küzdünk, mert elfogadhatatlannak tartjuk a kormánypártok gyűlöletkeltő és szabadságkorlátozó politikáját.

Nem azért akarjuk leváltani a Fideszt, hogy hasonlóan szélsőséges erőket segítsünk hatalomhoz. Ezért a jövőben is kategorikusan elzárkózunk a Jobbikkal való bármilyen típusú választási együttműködéstől.

Az Ügyvivő Testület május 23-án arról is határozott, hogy Sermer Ádám elindul a főpolgármester-választáson, mert a liberális és a szélsőségeket elutasító szavazókat csak a Liberálisok főpolgármester-jelöltje tudja hitelesen képviselni” – olvasható az MLP közleményében.

Kapcsolódó cikkek