Gréczy Zsolt

A késések miatt aggódik a Demokratikus Koalíció

A késések miatt aggódik a Demokratikus Koalíció

A Demokratikus Koalíció (DK) azt követeli, hogy a kormány fordítson nagyobb figyelmet a vasúton utazók érdekeinek védelmére, a MÁV pedig az európai szabályoknak megfelelően szolgálja ki ügyfeleit, például késések esetén.

Gréczy Zsolt, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője, szóvivője szombati budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: azt javasolják, hogy az egyórásnál nagyobb késések esetén az utasoknak járó kártérítés a jegy árának negyedéről felére emelkedjen, másfél órásnál nagyobb késésnél az ár háromnegyede, több mint kétórás késés után pedig a teljes ár járjon vissza.

Azt is javasolják, hogy a késést ne az utasoknak kelljen bizonyítaniuk, hanem a kártérítést egyszerűen, a jegyek felmutatásával, elektronikus beküldésével lehessen igényelni.

Gréczy Zsolt megjegyezte: a MÁV hivatalos adatai alapján tavaly 21 ezer esetben késtek a vonatok, szinte minden héten vannak akár egyórásnál nagyobb késések, és volt olyan szerelvény is, amely szeptemberben 240 perccel a menetrend szerinti idő után érkezett meg.

A DK emellett azt is szeretné elérni, hogy a mozgásukban korlátozottaknak kérés nélkül is álljon rendelkezésre segítség a nagyobb állomásokon. Az ellenzéki párt szóvivője kérdésre válaszolva úgy fogalmazott, az

“Állami Számvevőszék Orbán Viktor ostoraként működik”,

szerinte azonban ez a “durvaság” csak azt eredményezi, hogy az ellenzék egyre elszántabb lesz.

További reakcióiban megerősítette, a DK Karácsony Gergelyt támogatja a főpolgármester-jelölti előválasztáson, majd megjegyezte, szerinte nincs olyan alternatíva, hogy az LMP támogatását élvező Puzsér Róbert nyer az őszi voksoláson.

Kapcsolódó cikkek