Így reagált a Párbeszéd költségvetési támogatásának felfüggesztésére

Így reagált a Párbeszéd költségvetési támogatásának felfüggesztésére

A Párbeszéd szerint az Állami Számvevőszék (ÁSZ) korábban többször is megvizsgálta a párt szabályzatait és nem találta törvénytelennek a párt működését.

Az ellenzéki párt ezt arra reagálva közölte csütörtökön, hogy az ÁSZ közleményben azt írta, azonnal visszavonja a Momentum Mozgalom és a Párbeszéd Magyarországért Párt költségvetési támogatásának felfüggesztését, ha megfelelő módon igazolják gazdálkodásuk törvényes kereteit.

A Párbeszéd reagálásában azt írta, a bekért dokumentumokat határidőre eljuttatták, ha csak a szabályzatok miatt függesztették föl a Párbeszéd támogatását, akkor ez “aligha” lehet akadálya annak, hogy a jog- és szabályszerűen működő párt végre hozzájusson a törvényben garantált működési forrásokhoz. Közölték emellett azt is,

nem értik, mi szükség volt az intézkedésre és feháborítónak tartják  hogy az ÁSZ prejudikált és úgy függesztette fel a párt összes állami támogatásának folyósítását, hogy nem lehet olyan információja, amely arra utalna: a párt törvénytelenül működne.

Jelezték, az intézkedés teljesen ellehetlenítheti a párt működését és részvételét az idei EP- és önkormányzati választásokon.

Kapcsolódó cikkek