Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd fõpolgármester-jelöltje az õszi önkormányzati választásról tartott budapesti sajtótájékoztatón a Szabadság híd pesti hídfõjénél 2019. július 5-én, fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

Karácsony Gergely: 2021 az újrakezdés és az újratervezés éve lehet

Karácsony Gergely: 2021 az újrakezdés és az újratervezés éve lehet

Ezt hangsúlyozta a főpolgármester pénteken a Facebook-on. Karácsony Gergely videójában azt is kiemelte, hisz benne, hogy a vakcina segítségével Budapesten és az országban is legyőzhető a járvány.

Kifejtettem az elmúlt év sokak számára életük legnehezebb időszaka volt. Nem lehetett felkészülni arra, hogy a koronavírus-járvány összetöri a hétköznapok biztonságát, emberek életét, egzisztenciáját sodorja veszélybe és  hogy ilyen nehéz helyzetbe kerülhet Budapest is.

“A közös baj sem volt elég ahhoz, hogy a magyar politikusok képesek legyenek együttműködni”

– fogalmazott Karácsony Gergely, megjegyezve: azt tapasztalják, hogy a magyar kormány csak egyik kezével küzd a járvány ellen,

“másik kezével az önkormányzatok, főleg az ellenzéki önkormányzatok ellen küzdött”.

Azt mondta, a járvány közvetlen gazdasági hatásait már 2020-ban is nagyon megsínylette Budapest. 2021-ben a járvány és a gazdasági visszaesés mellé pedig felsorakoznak a kormányzati megszorítások is. A sok tízmilliárd forintos kormányzati elvonás és a gazdasági visszaesés tükrében, az új év legfontosabb kihívása a közszolgáltatások további biztosítása lesz.

Azon fognak dolgozni, hogy Budapestet megvédjék a járvány, a gazdasági válság és a kormányzati elvonások romboló hatásaitól – tette hozzá.

“Budapestet nem lehet legyőzni”

– jelentette ki Karácsony Gergely, hozzátéve:

“sem szűklátókörű politikusok, sem a járvány nem kerekedhet felül Budapest összetartó közösségén.

A főpolgármester köszönetet mondott az egészségügyi és a szociális ágazatban, valamint a városi közszolgáltatásban dolgozóknak, továbbá az önkénteseknek. Köszönetet mondott a budapestieknek is, akik felelősségteljesen betartották a szigorú, sokszor kellemetlen szabályokat. Karácsony Gergely azt mondta, hiszi, hogy az élet nem csak visszatér a normális kerékvágásba, “hanem mindent jobban fogunk csinálni”.

“Az emberek jobban vigyáznak majd magukra, egymásra, a környezetre és a bolygóra”

– emelte ki a főpolgármester, aki minden budapestinek és minden magyar polgárnak boldogabb egészségesebb és szerencsésebb új évet kívánt.

Kapcsolódó cikkek