Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd fõpolgármester-jelöltje az õszi önkormányzati választásról tartott budapesti sajtótájékoztatón a Szabadság híd pesti hídfõjénél 2019. július 5-én, fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

Karácsony Gergely: idén is voltak zászlók a budapesti hidakon a nemzeti ünnepen

Karácsony Gergely: idén is voltak zászlók a budapesti hidakon a nemzeti ünnepen

Ahogy minden évben, természetesen idén is lobogtak a nemzeti lobogók a budapesti hidakon március 15-én. Így reagált a főpolgármester csütörtökön a budapesti Fidesz Facebook-bejegyzésére.

Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője szerdán a főpolgármesternek írt levelében magyarázatot kért arra, hogy a nemzeti ünnepen miért nem kerültek ki Budapest köztereire, hídjaira, főútvonalaira a nemzeti színű zászlók. Erre Karácsony Gergely úgy reagált, hogy képeket osztott meg közösségi oldalán a fellobogózott hidakról. A képekhez pedig azt írta, érti, hogy a Fideszben mindenért és annak ellenkezőjéért is politikai támadást kell indítani ellene és a városvezetés ellen, mint fogalmazott “ez ott, úgy látszik, kell a jó emésztéshez”.

“De vajon most mi járhatott a fejükben? Hogy éjjel, titokban énkezemmel szedtem le a zászlókat? (…) Csak azt javaslom, hogy legközelebb, mielőtt nyilatkoznak arról, hogy Budapesten nem voltak lobogók az ünnepen, előtte ugyan tegyenek már egy sétát a városban, meglátják, jól fog esni”

– írta Karácsony Gergely.

Kapcsolódó cikkek