Karácsony Gergely (archív)

Karácsony Gergely: a stadionépítés a lopás szinonimája

Karácsony Gergely: a stadionépítés a lopás szinonimája

Felesleges pénzszórásnak, a lopás szinonimájának tartja a stadionépítéseket a baloldali ellenzéki pártok budapesti főpolgármester-jelöltje, aki ehelyett az egészségügyre fordítaná a magyar adófizetők pénzét.

Zugló polgármestere hétfőn Budapesten, a IX. kerületi Groupama Aréna előtt tartott sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy az elmúlt időszakban Budapesten sok száz milliárd forintot vittek el a sportberuházások, és nincs végük: a Groupama Arénával szemben épül egy kézilabdacsarnok, néhány kilométerrel arrébb a Duna-parton egy atlétikai csarnok készül, de hasonló sportberuházások lesznek Csepelen, a Hegyvidéken és Újpesten.

Hozzátette, Tarlós István főpolgármester ahelyett, hogy a budapestieket képviselné, láthatóan azt érzi feladatának, hogy a kormánnyal legyen jóban, márpedig a kormány Budapesten mindenhol stadiont akar építeni.

Karácsony Gergely elmondta, azért kezdték el a Stadion Stop aláírásgyűjtésüket, hogy a kormány állítsa le ezeket a meggondolatlan beruházásokat és az azokra szánt forrásokat az egészségügy fejlesztésére fordítsa.

Baranyi Krisztina ferencvárosi ellenzéki polgármesterjelölt arra hívta fel a figyelmet, hogy a “csilliárdokért” épített, hamarosan elkészülő Puskás Ferenc Stadionban nem lehet nemzetközi atlétikai versenyeket rendezni, ezért Ferencváros legjobb adottságú, Duna-parti telkén építenek fel egy olyan stadiont, amely kizárólag a 2023-as atlétikai világbajnokság idején lesz tele emberekkel.

Elmondta, a stadiont “cipőkanállal” tervezték egy picike területre, ahol semmilyen infrastruktúra nem áll majd rendelkezésre, még parkolót sem tudnak építeni mellé, annyira szűk a hely.

“Lesz viszont egy torony helikopterleszállónak”

– tette hozzá.

Hangsúlyozta, meg fogják állítani Ferencváros legértékesebb telkeinek, házainak nagyon hosszú ideje történő kiárusítását.

Volt kérdés arról, hogy a Magyar Nemzet című napilap birtokába jutott dokumentumok szerint feltételezhető, hogy csalással, törvénytelen eszközök igénybevételével készül az önkormányzati választásokra a fővárosi, a józsefvárosi ellenzék. Karácsony Gergely határozottan cáfolta ezt az információt, amely egy, a Facebookon közzétett fotón alapszik. Elmondta, ha valaki törvénytelenséget követ el, ritkán szokta fotóval dokumentálni és nyilvánosságra hozni.

“Sem a VIII. kerületi, sem más kerületi kampányban nem használnak fel olyan adatokat, amelyeket a törvény tilt, például az ajánlóíveket aláírók adatait”

– mondta hozzátéve,

csak és kizárólag olyan állampolgárokkal vannak kapcsolatban, akik ehhez a törvényeknek megfelelően hozzájárultak.

Karácsony Gergely szerint a fotón, az szerepel, ahogy ellenőrzik, hogy minden ajánlóív visszaérkezett-e. Úgy fogalmazott:

“a Fidesz, Kubatov Gábor pártja meg aztán végképp ne vádoljon senkit”.

Kapcsolódó cikkek