A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. (KKBK) közétette ezt a fotót a Puskás Arénáról 2019. szeptember 6-án. Az új létesítmény, amely a futballmérkõzések mellett többek között koncertek, világkongresszusok rendezésével a turizmust is növeli majd, a korábbi Népstadion helyén épült fel két és fél év alatt, részben hasznosítva annak elemeit. A Puskás Arénát a Magyarország-Uruguay barátságos mérkõzéssel avatják fel november 15-én, fotó: MTI/KKBK

Fürjes Balázs: mostantól az a kérdés, melyik évben rendeznek BL-döntőt Budapesten

Fürjes Balázs: mostantól az a kérdés, melyik évben rendeznek BL-döntőt Budapesten

Az új Puskás Aréna pénteki megnyitója után már csak az a kérdés, hogy melyik évben rendeznek Bajnokok Ligája (BL) döntőt Budapesten. Erről beszélt a budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos péntek reggel az M1 aktuális csatornán.
A kormánybiztos szerint a BL-döntő megrendezésére néhány éven belül sor kerülhet. Emlékeztetett, jövőre a stadion ad otthont az Európa-bajnokság négy meccsének.

A műsorban bemutatták a péntek este megnyíló stadion imázsfilmjét, amelyen más politikusokkal együtt Orbán Viktor miniszterelnök is feltűnik. A videóban a kamera egy labdát követ, amelyet minden szereplő – köztük Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke és Varga Judit igazságügyi miniszter – továbbpasszol; a miniszterelnök az irodája erkélyén állva kapja, majd lövi tovább a Puskás Arénába.

Fürjes Balázs kitért arra is, azt kérték Skardelli György építésztől, hogy az új aréna idézze fel a Népstadiont.

“Az előző építmény bizonyos elemeit feldolgozták és beépítették az újba”

– tette hozzá.

Fürjes Balázs szerint ez az első olyan nemzeti aréna, amely valóban határidőre és a költséghatárokat betartva készült el.

“A 65 000-es befogadóképességű arénát úgy építették meg, hogy nemcsak sportra, de különböző kulturális programok megrendezésére is alkalmas legyen, és egy konferenciaközpontot is kialakítottak, így adottak a gazdaságos működés feltételei”

– fogalmazott.

Kapcsolódó cikkek