Fidesz: Karácsony Gergely egy határozat végrehajtására is alkalmatlan

Fidesz: Karácsony Gergely egy határozat végrehajtására is alkalmatlan

Egy egyszerű határozat végrehajtására is alkalmatlan Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt. Ezt mondta pénteki sajtótájékoztatóján a Fidesz budapesti szóvivője.

Zsigmond Barna Pál rámutatott: a Zuglóban élőknek már százhuszonegy napja, vagyis több mint négy hónapja nem kellene fizetniük a parkolásért, ám a polgármester “elszabotálta” a megígért ingyenes parkolást. A Fidesz budapesti szóvivője “hajmeresztőnek” nevezte, hogy Karácsony Gergely annak ellenére nem hajttatta végre a határozatot, hogy azt polgármesterként maga is megszavazta a kerület képviselőtestületében.

A fideszes politikus felháborítónak nevezte, hogy a “romba döntött költségvetés és a sorozatos titkolózás mellett” Karácsony Gergely ennek sem tett eleget.

Kijelentette, a kedvezmény nemcsak az otthonuknál illetné meg a zuglóiakat, hanem bárhol: az iskoláknál, szakrendelőknél, bevásárláskor.

Zsigmond Barna Pál szerint,  Karácsony Gergely, aki tetemes kárt okozott a kerületnek, pontosan tudta, hogy nem bosszanthatja tovább a zuglóiakat a fizetős parkolással, amin keresztül napi egymillió forint folyt el a közös kasszából.

“Megígérte, aztán nem hajtotta végre. Most már ezt is a következő polgármesterre hagyja, utána az özönvíz”

– fogalmazott Zsigmond Barna Pál, aki szerint ezt hívják alkalmatlanságnak.

Leszögezte, a zuglói polgármester továbbra is adós egy átfogó kimutatással a parkolási rendszerről, amin már legalább egymilliárd forintot veszített a kerület. Megjegyezte, ha a parkolás nyereséges lenne, nem rejtegetné az adatokat. Arra az újságírói felvetésre, hogy Karácsony Gergely a nyilatkozataiban már nyereségesnek ítéli a zuglói parkolást, azt felelte: Karácsony Gergely sikerekről nem tud beszámolni, Zugló csupán botrányoktól hangos.

“Ha lenne Zuglóban eredmény, akkor valószínűleg ezekkel kampányolt volna”

– fűzte hozzá, és beszédesnek nevezte Karácsony Gergely azon sajtótájékoztatóját,

“amit Gyurcsánynéval tartott egy gazos telken a kerületben, és mindenféle fejlesztéseket ígértek”.

Más polgármesterek jellemzően megvalósult beruházásokat mutatnak ilyenkor – mondta.

Kapcsolódó cikkek