Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester (k) az önkormányzati választások eredményváró rendezvényén a budapesti 400 Bárban 2019. október 13-án, fotó: Balogh Zoltán/MTI (archív)

Karácsony Gergely: Budapestnek is megérte az olcsóbb bérletek bevezetése

Karácsony Gergely: Budapestnek is megérte az olcsóbb bérletek bevezetése

Nemcsak a budapestieknek, de Budapestnek is megérte az olcsóbb bérletek bevezetése. Erről beszélt a főpolgármester pénteki Facebook-bejegyzésében.

“Az első adatok szerint a 20 éve várt tarifaközösség bevezetése után a budapestiek kiálltak és kitartottak a Budapest-bérlet mellett, és komoly az esély a bevételeink növekedésére is”

– közölte Karácsony Gergely.

Az eladások többsége a Budapest Go-n keresztül történik . A Pest megyei teljes árú, és az állami menetdíj-kiegészítéssel a szolgáltatók számára a teljes árú bérlettel azonos bevételt jelentő diákbérletből csaknem háromszor annyi fogyott, mint az előző időszakban, ami az elszámolási rendszer miatt bőven kompenzálja a csak Budapestre érvényes bérletek értékesítésében tapasztalt 17 százalékos visszaesést. Ugyanakkor – folytatta -, a közösségi közlekedés fejlesztése, az olcsóbb utazás, a diákok kedvezményei, a tarifaközösség az agglomerációval mind olyan lépések, amelyek a jövőt szolgálják.

“Hozzájárulnak ahhoz, hogy a budapestiek tovább, és jobb minőségű életet éljenek városukban. És igen, ezért csináljuk. Jövőt adunk Budapestnek!”

– fogalmazott a bejegyzésben Karácsony Gergely.

Kapcsolódó cikkek