Karácsony Gergely (archív)

Karácsony Gergely: a polgármesterek biztos nem lesznek szolgabírók

Karácsony Gergely: a polgármesterek biztos nem lesznek szolgabírók

Így reagált a főpolgármester szerdán a Facebook-oldalán arra, hogy a megyék neve vármegyékre változna a Fidesz frakcióvezetőjének benyújtott javaslata szerint.

“Előbb főispán, aztán vármegye, ha ebben a tempóban megy vissza a kormány az időben, lesz még ebből királyság is… Most szólok: a polgármesterek biztos nem lesznek szolgabírók”

– fogalmazott a főpolgármester, aki azt írta:

“tomboló infláció, zuhanó forint, gazdasági- és energiaválság idején ilyesmivel foglalkozni, valahol a szánalmas és a röhejes között van félúton.”

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője kedden nyújtotta be az Alaptörvény tizenegyedik módosítását célzó javaslatot, amelybeaz is szerepel, hogy a történelmi hagyományok miatt a megyék neve vármegyékre változna. Karácsony Gergely a bejegyzésében kitért arra is, hogy szerinte “messzebb vezet” a kormány másik szándéka, amely szerint “ellentételezés nélkül elveszik a kiemelt fővárosi köztereket Budapesttől, előbb államosítják, majd a fideszes többségű V. kerületnek passzolják a Vörösmarty teret, a Széchenyi teret és a Podmaniczky teret”, aminek semmi köze a budapestiek érdekeihez.

“Ehhez a magánérdekeknek van köze, meg Tiborcz új szállodájának van köze, meg ahhoz az V. kerületi ingatlanhasznosítási gyakorlathoz van köze, amikor bagóért kerülnek a haverokhoz az értékek”

– fogalmazott a főpolgármester, aki szerint ez “törvényesített rablás”.

“Ez tehát nem csak Budapest ügye, Budapest nem is hagyja annyiban. Mindezek után pedig az önkormányzati választást akkor kell megnyerni, amikor tartják”

– zárta bejegyzését Karácsony Gergely.

Kapcsolódó cikkek