Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester (k) az önkormányzati választások eredményváró rendezvényén a budapesti 400 Bárban 2019. október 13-án, fotó: Balogh Zoltán/MTI (archív)

Karácsony Gergely: kiállunk a Magyar Orvosi Kamara tagjai mellett

Karácsony Gergely: kiállunk a Magyar Orvosi Kamara tagjai mellett

A főpolgármester arra kéri a budapesti orvosokat, hogy maradjanak tagjai a Magyar Orvosi Kamarának (MOK), amelyet a főváros vezetése továbbra is kiemelt partnerének tekint.

Karácsony Gergely pénteken a Facebook-oldalán azt írta:

“arra kérem a budapesti orvosokat, hogy maradjanak tagjai a Magyar Orvosi Kamarának, hogy folytathassuk a szakmai párbeszédet Budapesten. Mindannyiunk érdekében”.

Bejegyzése szerint “a fővárosi önkormányzat jogkörei, lehetőségei erősen korlátozottak az egészségügy terén, mégis több lépésben határozták el a budapestiek egészségügyi ellátásának javítását”. Ezt szolgálja a fővárosi CT-program, és az a szakmai párbeszéd is, amire a járvány elleni budapesti védekezés a példa – fűzte hozzá, majd azt hangsúlyozta, hogy a MOK Budapest kiemelt szakmai partnere.

“Hiszünk az alapelvben: ‘semmit rólunk nélkülünk’, ezért az orvosi kamara bevonását az egészségügy átalakításába közös érdeknek tekintjük”

– tette hozzá.

Karácsony Gergely megjegyezte, a jövő leginkább az oktatásban és az egészségügyben dől el, “az életünk minősége múlik” a pedagógusok, az orvosok, az egészségügyben dolgozók munkáján.

Kapcsolódó cikkek