Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester (k) az önkormányzati választások eredményváró rendezvényén a budapesti 400 Bárban 2019. október 13-án, fotó: Balogh Zoltán/MTI (archív)

Megszólalt a főpolgármester a megélhetési válsággal kapcsolatban

Megszólalt a főpolgármester a megélhetési válsággal kapcsolatban

Magyarország az áremelkedésekkel járó megélhetési válságból csak az európai támogatások segítségével tud kilábalni, ehhez a kormánynak a jogállami normákat kell betartania például szigorú korrupcióellenes intézkedések bevezetésével, az Európai Uniónak pedig az önkormányzatok szerepét érdemes erősítenie. Ezt írta Karácsony Gergely pénteken a Facebook-oldalán.

A főpolgármester bejegyzése szerint kezdeményezésére az Európai Bizottság és 17 ország nagykövetei és képviselői a Városházán tárgyaltak csütörtökön az uniós forrásokról. Karácsony Gergely úgy fogalmazott:

“a tomboló infláció és az elszálló energiaárak miatt a magyar emberek, a vállalkozások és az önkormányzatok többsége rettentő nehéz anyagi helyzetbe került. Az egész ország érdeke tehát, hogy mielőbb megkapjuk az uniós forrásokat “

– mutatott rá.

A főpolgármester azt írta, hogy az uniós pénzekről a végső döntést az Európai Tanács fogja meghozni, amelynek az országok vezetői a tagjai, ezért is volt fontos a csütörtöki nagyköveti találkozó, hogy a diplomáciai képviseletek tisztségviselői első kézből értesüljenek a magyar jogállamiság helyzetéről és a hazai önkormányzatiság túlélési esélyeiről.

Kapcsolódó cikkek